Over mij

Over Jasper

Ik ben Jasper de Zwaan, 22 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Ik ben in Nederland, op de Veluwe, in Hierden opgegroeid en later op mijn 11e verhuisd naar het buitenland. Eerst naar Nairobi, Kenia en vervolgens naar Beijing, China. Op de Western Academy of Beijing (WAB) kreeg ik de mogelijkheid om film als vak te volgen en daar mocht ik ook eindexamen doen in film.

Na mijn eindexamen, in 2017, ben ik begonnen aan de audiovisuele media opleiding bij de Dutch Filmers Academy (DFA) in Hilversum.
Tijdens mijn studie heb ik de mogelijkheid gehad om, samen met anderen, verschillende films te maken. De film “De Jacht” heb ik samen met mijn studiegenoten gemaakt. Deze film gaat over twee kinderen die ontdekken dat je door het verzorgen van dieren ook je eigen gedrag kunt veranderen. Verder heb ik, samen met twee studiegenoten, de film “Straf” gemaakt. De film gaat over Simon die voor eigen rechter speelt door mensen te vermoorden die in zijn ogen ongestraft zijn gebleven.

In 2018 heb ik mijn eigen bedrijf JDZMedia opgericht en heb al verschillende audiovisuele media opdrachten mogen maken.
Het eerste half jaar, van schooljaar 2020/2021, ben ik naar Kenia gegaan om daar stage te lopen bij Charlie’s Travels, een reisorganisatie. Tijdens deze stage heb ik deel uitgemaakt van het marketing team en heb ik advertenties gemaakt die online ingezet konden worden om o.a. reizigers te werven.
In deze periode heb ik ook onderzoek gedaan aan de hand van de volgende hoofdvraag: In hoeverre hebben social media de rol van corporate film beïnvloed? Dit onderzoek was de theoretische onderbouwing voor mijn eindfilm en kon ik gebruiken als vooronderzoek voor mijn eindfilm.

Als eindfilm heb ik voor en samen met het bloemenbedrijf The Flower Family een corporate film mogen maken. In 2021 studeer ik af als allround filmmaker en kan ik aan het werk in een team en samen tot een eindproduct komen, maar ook een eigen team samenstellen en zelf een film produceren. Al deze verschillende mogelijkheden geven mij de kans om als allround filmmaker aan de slag te gaan en hoop ik nog meer verhalen te mogen vertellen door middel van beeld en geluid.