De Film

STRAF

Onderwerp: Eigen rechters
Thema: Rechtvaardigheid
Logline: Simon speelt eigen rechter door mensen te vermoorden die het in zijn ogen ongestraft zijn gegaan.

Introductie: Iedereen heeft een eigen idee van wat rechtvaardig is en met de opkomst van social media kan iedereen het voortaan ook laten weten als ze het er mee oneens zijn. Social media zorgt voor een cultuur waar je publiekelijk gestraft kan worden voor beschuldigingen zonder dat deze bewezen zijn. Iedereen is voortaan eigen rechter, maar wat als je dit ook in het echte leven doet?

Trailer

Synopsis: Simon (28) is in het dagelijks leven niets speciaals. Hij gaat naar het werk en leeft samen met zijn vriendin. ’S Avonds gaat hij op pad om mensen te “straffen” die in zijn ogen ongestraft zijn gegaan of te weinig straf gekregen hadden. Hij vindt zijn nieuwe slachtoffer in Richard. Richard heeft onder invloed een opa en zijn kleinkind doorgereden en heeft hier een taakstraf voor gekregen. Simon stalkt Richard en, tegen de zin van zijn vriendin in, gaat ’s avonds op pad om hem te straffen. Wanneer hij in het huis van Richard is, blijkt hij in de val gelokt te zijn door de politie, die hem op heterdaad hebben kunnen betrappen.

Doelgroep: De doelgroep voor de korte fictiefilm Straf is over het algemeen vrij breed, veel mensen kunnen zich aangetrokken voelen tot de film. De leeftijd waarop ingespeeld wordt is van 16 jaar tot en met ongeveer 40 jaar. Zo kan de film als vrij heftig worden ervaren, met onder andere zwaardere onderwerpen met betrekking tot geweld en bloed. Zo zullen jongeren vanaf 16 jaar de film kunnen bekijken, zonder zich angstig te voelen. Verder is er in principe geen limiet tot welke leeftijd de film bekeken kan worden of interessant gevonden kan worden. Om er een label aan te plakken is dit de leeftijd van 40 jaar. Tot deze leeftijd zijn de meeste mensen nog enthousiast voor een wat gewelddadigere, sensatiefilm. Op latere leeftijd hebben mensen toch meer behoefte aan rustige en serieuzere films. Zo heeft deze film ook een volwassen en serieus onderwerp rondom gerechtigheid en geweld, maar wordt dit toch met meer sensatie op het scherm gebracht. Zo kan de film als heftig worden ervaren. 

De doelgroep is niet geslachtsgebonden. Zowel mannen als vrouwen kunnen geïnteresseerd zijn in het soort film dat Straf is. Volgens het stereotype zou de film meer de aandacht van mannen moeten trekken. Zo zijn deze sneller geneigd tot zich interesseren in geweld en actie. Daarnaast zal niet enkel Nederlands publiek, maar zowel Belgisch publiek zich aangetrokken voelen tot het kijken van de film. Dit komt doordat het een samenwerkingsproject is tussen Nederlanders en Belgen. De cast bestaat vrijwel volledig uit Belgische acteurs, waardoor het Belgische publiek eerder geneigd is de film te kijken. Deze zullen sneller een connectie voelen met de Belgische acteurs, dan met een Nederlandse cast. De film richt zich op kijkers die geïnteresseerd zijn in actiefilms en thrillers, de film valt dan ook in dit genre. Kijkers die graag kijken naar een romantische comedy gaan, zullen deze film waarschijnlijk helemaal niks vinden. 

Mijn rol: producent + editor

Behind the Scenes